Eerdere voorstellingen

In de loop der tijden heeft Enschede’s Vrije Toneel vele voorstellingen gespeeld. Hier een indruk van ons recente repertoire.

‘De Kersentuin’ van Anton Tsjechov

Als Ljoebov na jaren terugkomt op haar landgoed staan de kersenbomen in bloei, de boekenkast is net 100 jaar oud geworden en het Klezmerorkest speelt nog dezelfde muziek. Maar het vriest en het geld is op. Haar verleden drukt zwaar op haar. Lukt het om daar afstand van te nemen en mee te bewegen in de nieuwe tijd? Of zit ze gevangen tussen verleden en toekomst?

‘Diplodocus Deks’ van Tom Lanoye

In een rustig dorpje probeert elke bewoner verwoed de onderlinge spanningen het hoofd te bieden. Wat is er gebeurd? De geschiedenis ontvouwt zich razendsnel. Dino Diplodocus Deks blijkt cruciaal. Maar wie is toch de Aisha Matthysen en wat wil ze met haar grootse plannen? EVT geeft een kijkje in het hedendaagse samenleven met dit stuk.

Drie eenakters van Anton Tsjechov, Peter van Straaten en Willem Brakman

Kroegtijgers. Ze praten, zwijgen, lachen, zingen, eten, proosten, roddelen, flirten, ruziën, keuvelen, hijsen, onthullen, kletsen, vechten, borrelen, kleppen, huilen, zuipen, dansen, drinken, pimpelen.

‘De koning sterft’ van Eugène Ionesco

‘De tijd is in zijn hand gesmolten.’